ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ: Το ποιο κοινό ερώτημα που έρχεται στο μυαλό σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με το δίκτυο μας είναι πως να επιτύχω το ξεβούλωμα της αποχέτευσης μόνος μου. Σε αυτή τη σελίδα θα εξετάσουμε, για ποιους λόγους βουλώνει η αποχέτευση, τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό και πότε να καλέσουμε επαγγελματίες.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Ας δούμε γιατί χρειάζεστε ξεβούλωμα της αποχέτευσης μόλις εντοπίσετε συμπτώματα και ποιοι είναι οι λόγοι που βουλώνουν οι σωληνώσεις.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Αν έχετε ενδείξεις πως η ροή των υδάτων είναι προβληματική και υπάρχει στασιμότητα των λυμάτων πρέπει να λυθεί το ζήτημα άμεσα. Ένας σημαντικός λόγος γι’ αυτό είναι πως τα λύματα που δεν διαφεύγουν σαπίζουν, προκαλούν δυσάρεστες οσμές και ανάπτυξη βακτηρίων και παθογόνων μικροοργανισμών.

Ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι πως μια βουλωμένη αποχέτευση, εν μέρη ή εντελώς μπορεί μόνο να γίνει χειρότερα. Η επιβάρυνση της λειτουργεί προσθετικά και ο χρόνος δυστυχώς δεν είναι σύμμαχος σας. Τέλος τα συμπτώματα της φραγμένης αποχέτευσης μπορεί να μαρτυρούν κάποια βλάβη που αν δεν διορθωθεί τη σωστή στιγμή μπορεί να σας κοστίσουν ακριβά στο μέλλον.

Γιατί έχετε βουλωμένη αποχέτευση και πως να τη ξεβουλώσετε

Σε αυτή την ενότητα θα αναφέρουμε τους λόγους που χρειάζεστε το ξεβούλωμα της αποχέτευσης αλλά και πως να επιλύσετε μόνη σας το πρόβλημα με φυσικά μέσα.

Ο πιο σημαντικός λόγος που χρειάζεστε απόφραξη αποχέτευσης είναι οι τρίχες, τροφές, λίπη, χαρτί, προϊόντα καλλωπισμού και διάφορα μικροαντικείμενα που πέφτουν στην αποχέτευση. Με τον καιρό αυτά τα απορρίμματα σε συνδυασμό με τα οργανικά λύματα δημιουργούν ένα μείγμα που σκληραίνει και κολλάει στις σωλήνες. Η διάμετρος των σωλήνων στενεύει και η απόφραξή της αποχέτευσης  είναι πολύ πιθανή.

Η παλαιότητα των δικτύων όπως και οι κακοτεχνίες στη κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου είναι ένας άλλος σημαντικός λόγος. Κλειστές γωνίες, στενοί σωλήνες και ένα κακώς σχεδιασμένο δίκτυο, είναι λόγοι για να βουλώσει πιο εύκολα η αποχέτευση. Επίσης οι παλιοί φθαρμένοι αγωγοί μας δίνουν βλάβες πολύ εύκολα.

Οι ρίζες δέντρων που αναπτύσσονται υπογείως μπορεί να τρυπήσουν αγωγούς και να επιφέρουν σημαντικά προβλήματα στους αγωγούς.

Τέλος η κακή συντήρηση του δικτύου σε συνδυασμό με κάποια έντονα καιρικά φαινόμενα μπορούν να προκαλέσουν απόφραξη στην αποχέτευση με λάσπες, πέτρες και μπάζα.

Αποφράξεις για κάθε βουλωμένο αποχετευτικό δίκτυο

Σας επιλύουμε το κάθε πρόβλημα και σας συμβουλεύουμε με συνέπεια και ειλικρίνεια για να μην το ξανά αντιμετωπίσετε. Οι πηγές προβλημάτων έχουν εστίες σε όλα τα μέρη του σπιτιού ή της επιχείρησης που έχουμε ροή υδάτων. Είτε είναι ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας, νιπτήρα μπάνιου, λεκάνης ή της μπανιέρας. Η αποτελεσματική απόφραξη αποχέτευσης είναι δεδομένη.

Τα πιο σημαντικά σημεία που χρειαζόμαστε ξεβούλωμα της αποχέτευσης είναι:

Για το ξεβούλωμα της αποχέτευσης χρησιμοποιείστε 2 λίτρα κόκα κόλα. Αδειάστε την στην αποχέτευση και μη ρίξετε νερό για περίπου 2 ώρες. Η κόκα κόλα περιέχει φωσφορικό οξύ, ένα στοιχείο που έχει ήπιες διαβρωτικές ικανότητες. Είναι γνωστό από τη ζημιά που κάνει στο σμάλτο των δοντιών μας. Με το χρόνο που θα της δώσουμε θα μαλακώσει τη συσσώρευση οργανικών και ανόργανων λυμάτων στα τοιχώματα των σωλήνων. Στο τέλος αδειάστε 2 λίτρα καυτό νερό για να διαλύσουν και να παρασύρουν τα λύματα.

Για να ξεβουλώσετε την αποχέτευση με αλάτι και ξύδι γεμίστε ένα φλιτζάνι αλάτι και αδειάστε το στην αποχέτευση. Μετά από 10 λεπτά αδειάστε και μισό φλιτζάνι ξύδι και καλύψτε το σιφώνι με ένα πανί. Το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει και οι διαβρωτικές του ικανότητες θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται. Τα λύματα που έχουν κολλήσει στις σωληνώσεις θα αρχίσουν να μαλακώνουν για αυτό μετά από 20 λεπτά αδειάστε καυτό νερό στην αποχέτευση. Το ζεστό νερό θα παρασύρει τα κολλημένα λύματα στην αποχέτευση.

Αδειάστε σε μια κούπα μαγειρική σόδα και ξύδι ισομερώς. Αδειάστε το μείγμα στην αποχέτευση και περιμένετε για περίπου 20 λεπτά. Το μείγμα θα βγάλει αφρούς κάτι που σημαίνει πως δουλεύει και διαβρώνει τα κολλημένα στην αποχέτευση σας λύματα. Έπειτα αδειάστε 2-3 λίτρα καυτό νερό στην αποχέτευση σας για να τραβήξει ότι φράζει την αποχέτευση σας. Αν δεν έχει λυθεί ολοκληρωτικά το πρόβλημα επαναλάβετε άλλη μια φορά.

Αν η αποχέτευση σας μυρίζει αμέσως μετά την απόφραξη μπορείτε να δώσετε λύση με χυμό λεμονιού. Γεμίστε ένα φλιτζάνι με φυσικό χυμό λεμονιού και αδειάστε το στην αποχέτευση σας. Ο χυμός θα δώσει μια φρεσκάδα και θα εξουδετερώσει όλες τις δυσάρεστες οσμές.

Αν έχετε δοκιμάσει όλους τους πιθανούς ασφαλείς τρόπους για την απόφραξη της αποχέτευσης αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει, καλέστε επαγγελματίες. Το πρόβλημα ενδέχεται να είναι πιο βαθύ και όχι επιφανειακό. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεστε το έμπειρο μάτι ενός ειδικού και την χρήση ειδικών μεθόδων όπως τον έλεγχο με κάμερα διάγνωσης. Αν δεν εντοπιστεί το ακριβές πρόβλημα μπορεί να προκληθεί βλάβη στο δίκτυο ή πιο μεγάλο φραγή στην αποχέτευση. Η εταιρεία Αποφράξεις Πειραιάς διαθέτει ότι χρειάζεστε για άμεσες καθαρές λύσεις στα αποχετευτικά δίκτυα.

Στην εταιρεία Αποφράξεις Πειραιάς θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Μπορούμε να αναλάβουμε κάθε περίπτωση βουλωμένης αποχέτευσης.
Scroll to Top