ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ ΜΠΑΝΙΟΥ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ

Το ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ ΜΠΑΝΙΟΥ είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα για τις νοικοκυρές και όχι μόνο. Έχει συμβεί σε όλους μας κάποια στιγμή και δυστυχώς είναι πολύ δυσάρεστο γιατί περνάμε αρκετές ώρες τη βδομάδα στο μπάνιο μας. Ο βουλωμένος νιπτήρας δεν είναι αποτέλεσμα μιας κακής ημέρας που δεν προσέξαμε αλλά η κακή του κατάληξη λειτουργεί προσθετικά.

Σε αυτή τη σελίδα θα σας επισημάνουμε τους λόγους που βουλώνει, τι μπορείτε εσείς να κάνετε για την απόφραξη νιπτήρα και πότε να καλέσετε επαγγελματίες για να σας δώσουν λύση. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να μας καλέσετε για περισσότερες λεπτομέρειες όλο το 24ωρο.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΤΟ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΑ ΜΠΑΝΙΟΥ;

Στην σελίδα μας θα δούμε όλους τους λόγους που μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια να χρειαζόμαστε το ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ. Είναι συνήθως μικρές καθημερινές απροσεξίες που κάνουμε όλοι. Ο βουλωμένος νιπτήρας προκαλείται από τη ρίψη σαπουνιού, τριχών, ειδών καλλωπισμού,  λίπους, μικροαντικειμένων, οδοντόκρεμας και γενικά όταν δεν προσέχουμε τη πετάμε στο σιφώνι. Με τον καιρό δημιουργείται ένα παχύρευστο στρώμα γλίτσας στα τοιχώματα των σωληνώσεων. Σιγά σιγά συγκρατεί πιο εύκολα σκουπίδια που πετάμε στο σιφώνι και πριν το καταλάβετε ο νιπτήρας δεν στραγγίζει το νερό.

Πως βουλώνει ο νιπτήρας
Πως βουλώνει ο νιπτήρας

Ένας άλλος λόγος που μπορεί να βουλώνει ο νιπτήρας είναι η κακή αρχιτεκτονική των σωληνώσεων σας. Οι έντονες αμβλείες γωνίες μπορούν να δημιουργήσουν πιο εύκολα του βούλωμα του νιπτήρα. Δυστυχώς σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να είστε ακόμη πιο προσεκτικοί και να τηρείτε με ευλάβεια κάποιους βασικούς απλούς κανόνες. Οι βασικοί κανόνες είναι να αποφεύγεται να πετάτε οτιδήποτε εκτός του νερού στον νιπτήρα και προληπτικά να βάλετε μια τάπα στο σιφώνι για να συγκρατεί κάθε είδους παθογόνο σκουπιδάκι. Καλέστε την εταιρεία Αποφράξεις Πειραιάς για επιπλέον συμβουλευτική υποστήριξη.

ΠΟΤΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΑ;

Το ξεβούλωμα του νιπτήρα του μπάνιου επιβάλλεται όταν τα νερά δεν στραγγίζουν και η στάθμη του νερού είναι ανεβασμένη. Λόγω της προβληματικής ροής το νερό εγκλωβίζεται στις σωληνώσεις της αποχέτευσης σας και το αποτέλεσμα γίνεται εμφανές.

Επίσης αν ακούτε περίεργους θορύβους από την αποχέτευση όταν απορροφά τα νερά. Αυτό είναι άλλο ένα σύμπτωμα βουλωμένων σωλήνων στο δίκτυο σας. Τέλος όταν προκαλούνται δυσάρεστες μυρωδιές από το σιφώνι σας, που σημαίνει πως υπάρχει στασιμότητα στο δίκτυο και συγκρατούνται απορρίμματα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε γιατί εκτός από τις ενοχλητικές οσμές τίθεται και σοβαρό θέμα υγιεινής.

Φυσικοί τρόποι για την απόφραξη του νιπτήρα

Υπάρχουν πάντα κάποιοι φυσικοί τρόποι να δοκιμάσετε για το ξεβούλωμα του νιπτήρα, αν και με αυτούς δεν βρείτε λύση απευθυνθείτε σε επαγγελματίες. Αν το πρόβλημα επιμένει θα πρέπει να γίνει επαγγελματική απόφραξη του νιπτήρα με ειδικό εξοπλισμό προκειμένου το ζήτημα σας να μην γιγαντωθεί. Η εταιρεία μας μπορεί να σας παρέχει όλα τα μέσα για την επίλυση του φραγμένου δικτύου. Μπορεί να διαγνώσει γρήγορα τα σημεία φραγής και να επαναφέρει πάλι  την κανονικότητα στη τουαλέτα σας. Παρακάτω θα δούμε μερικούς φυσικούς τρόπους να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση με μέσα που βρίσκονται εύκολα σε κάθε σπίτι. Οι τρόποι είναι πολύ απλοί και τα αποτελέσματα άμεσα.

ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ
ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ

Το ξεβούλωμα του νιπτήρα σε λίγα λεπτά

Οι τρόποι να ξεβουλώσετε τον νιπτήρα που θα σας προτείνουμε είναι πάνω απ’ όλα εύκολοι και επιτυγχάνονται με τη χρήση οικολογικών και κοινών υλικών που έχουμε όλοι. Υλικά όπως το ξύδι, η μαγειρική σόδα, ο χυμός λεμονιού, το βραστό νερό και άλλα. Ας δούμε λοιπόν τη κάθε διαδικασία χωριστά.

Ξεβούλωμα του νιπτήρα του μπάνιου με σόδα και ξύδι: Γεμίστε ένα φλυτζάνι του τσαγιού με μαγειρική σόδα. Ρίξτε τη σιγά σιγά στο σιφώνι του νιπτήρα και αφήστε το για 5-10 λεπτά. Η σόδα θα απλωθεί στις εσωτερικά στις σωληνώσεις. Έπειτα γεμίστε μισό φλιτζάνι με ξύδι και αδειάστε το πάλι προσεκτικά στο σιφώνι. Βάλτε μια μικρή πετσετούλα να καλύψει το στόμιο του σιφωνιού. Δώστε 15 λεπτά στο μείγμα να δουλέψει. Θα δείτε πως θα αρχίζει να αφρίζει, κάτι που σημαίνει πως οι ήπιες διαβρωτικές του ικανότητες είναι σε δράση και πως τα κολλημένα λύματα μαλακώνουν. Στο τέλος ρίξτε με προσοχή στο στόμιο του σιφωνιού 2-3 λίτρα βραστού νερού να παρασύρει την γλίτσα που έχει ποια μαλακώσει. Αν εντοπίζεται άσχημες οσμές μπορείτε να αδειάσετε 1/3 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού και αυτό ήταν ο νιπτήρας είναι καινούριος.

Ένας εύκολος τρόπος να ξεβουλώσετε τον νιπτήρα είναι με σόδα και αλάτι. Αδειάστε μισό φλιτζάνι σόδα στο στόμιο του σιφωνιού. Μετά από 5-10 λεπτά ρίξτε και το αλάτι και αφήστε το μείγμα για περίπου 15 με 20 λεπτά. Ζεστάνετε νερό στον βραστήρα και και αδειάστε το στις τρύπες της αποχέτευσης σιγά σιγά. Το νερό θα καθαρίσει τα υπολείμματα που στο ενδιάμεσο έχουν μαλακώσει. Αυτός ο τρόπος είναι ενδεδειγμένος για πολύ βουλωμένη αποχέτευση.

Για αυτή τη μέθοδο μπορείτε να να χρησιμοποιήσετε σύρμα ή και μια κρεμάστρα. Και στις δυο περιπτώσεις θα ισιώσετε το σύρμα και στην άκρη του θα το λυγίσετε με μια πένσα. Έτσι θα πάρει το σχήμα ενός μικρού γάντζου. Θα περάσετε το σύρμα μέσα από τις τρύπες του σιφωνιού και θα το προωθήσετε μέσα μέχρι να νιώσετε αντίσταση. Στο συγκεκριμένο σημείο θα προσπαθήσετε να καθαρίσετε το μπλοκάρισμα με το μικρό άγκιστρο του σύρματος. Στο τέλος μπορείτε να ρίξετε και λίγο βραστό νερό για τα υπολείμματα που δεν καθαρίσατε.

Αν δεν είναι πολύ βουλωμένος ο νιπτήρας σας μπορεί να σας δώσει λύση και το βραστό νερό από μόνο του. Σε αυτή τη περίπτωση αδειάστε το νερό προσεκτικά στο στόμιο της αποχέτευσης σας. Αφήστε το λίγο πριν ρίξετε ξανά νερό. Αυτή τη διαδικασία μπορείτε να την επαναλάβετε δυο – τρείς φορές.  Αν το πρόβλημα είναι επιφανειακό μπορεί και αυτός ο τρόπος να σας δώσει τη λύση που χρειάζεστε.

Scroll to Top