ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ

Το ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ είναι ίσως το πιο συνηθισμένο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε στη κουζίνα του σπιτιού μας. Ο βουλωμένος νεροχύτης είναι μια καθημερινή πρόκληση για τις νοικοκυρές και όχι μόνο, γιατί επιβαρύνεται με τα πιο παθογόνα για τις σωληνώσεις οικιακά λύματα.

Αν δεν τον χρησιμοποιούμε μεθοδικά και με κανόνες θα χρειαστούμε στο μέλλον με μαθηματική ακρίβεια την απόφραξη του νεροχύτη της κουζίνας. Σε αυτή τη σελίδα θα μάθουμε γιατί βουλώνει ο νεροχύτης,  πως το αντιμετωπίζουμε με υλικά που έχουμε στο σπίτι και πότε να καλέσουμε επαγγελματίες για την επίλυση του προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας για επαγγελματικές αποφράξεις  και για να σας συμβουλέψουμε ή για να προγραμματίσετε κάποια επίσκεψη.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΟ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Το να αποφύγουμε κάποια στιγμή να χρειαστούμε ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ δεν είναι κάτι εύκολο. Πρέπει να προσέχουμε καθημερινά. Ο νεροχύτης δέχεται καθημερινά τη πιο βεβαρημένη χρήση απ’ όλη την οικογένεια. Αν δεν δείξουμε τη δέουσα προσοχή τα συμπτώματα κακής λειτουργίας θα είναι άμεσα. Από τι όμως επιβαρύνεται και πότε χρειαζόμαστε επαγγελματική απόφραξη νεροχύτη;

Από τι βουλώνει ο νεροχύτης
Από τι βουλώνει ο νεροχύτης

Το φαγητό και τα κατάλοιπα του είναι ο σημαντικότερος λόγος που είναι συχνά βουλωμένος ο νεροχύτης σας. Λίπη, λάδια, λιωμένα αποφάγια συσσωρεύονται στις σωληνώσεις και με τον καιρό προκαλούν φραγή. Ο συνδυασμός αυτών των υλικών με παγωμένο νερό, ειδικά τον χειμώνα συμβάλει στο να σκληρύνουν πιο εύκολα τα κατάλοιπα στην αποχέτευση. Επίσης οι τρίχες, το απορρυπαντικό και κάθε είδους από μικροσκουπιδάκια συνεισφέρουν στο βούλωμα του νεροχύτη.

Υπάρχει και άλλος λόγος που είναι βουλώνει ο νεροχύτης σας και μπορεί να μην έχει καν σχέση με τη χρήση του από εσάς. Αυτός είναι ένα ίσως όχι τόσο καλά σχεδιασμένο δίκτυο στη κουζίνα σας. Απότομες γωνίες στις σωλήνες, κακή αρχιτεκτονική σχεδίαση, περισσότερες πιθανότητες να φράξει ο νεροχύτης σας.

Πότε χρειάζεστε επαγγελματικό ξεβούλωμα νεροχύτη

Αν δοκιμάσατε τα πάντα για το ξεβούλωμα της αποχέτευσης του νεροχύτη της κουζίνας αλλά δεν βρήκατε λύση μάλλον χρειάζεται ειδικός επαγγελματικός εξοπλισμός και η πείρα καταρτισμένου τεχνικού. Τα συμπτώματα που δείχνουν πως υπάρχει πρόβλημα είναι υψηλή στάθμη του νερού καθώς η αποχέτευση δεν απορροφά καλά τα νερά.

Ένα άλλο πρώιμο σημάδι είναι ο αφύσικος θόρυβος που ακούτε στις σωληνώσεις της αποχέτευσης όταν τα νερά εισχωρούν στο δίκτυο. Αυτό το σύμπτωμα δείχνει δυσκολία στην ροή του νερού, άρα κάποιο εμπόδιο μπορεί με το καιρό να προκαλέσει φραγή.

Τέλος αν καταλάβετε πως ο νεροχύτης σας μυρίζει άσχημα είναι ένα σίγουρο δείγμα πως κάτι κακό συμβαίνει. Η δυσάρεστη μυρωδιά προέρχεται από  κολλημένα στα τοιχώματα των σωλήνων, τροφής, λίπους και άλλων απορριμμάτων. Με τον καιρό σαπίζουν και μυρίζουν άσχημα.

Πως δεν θα χρειαστείτε ποτέ ξεβούλωμα του νεροχύτη

Η πρόληψη είναι το φάρμακο για τα προβλήματα με τον νεροχύτη σας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να τηρείτε ευλαβικά κάποιους κανόνες και να παίρνετε και κάποια προληπτικά μέτρα από καιρό σε καιρό. Ας δούμε ποια είναι αυτά παρακάτω.

Καταρχάς δεν πετάμε ποτέ σκουπιδάκια στο σιφώνι του νεροχύτη. Πριν πλύνουμε τα πιάτα σκουπίζουμε με χαρτί τα λίπη και αδειάζουμε καλά το πιάτο από τα αποφάγια. Μια φορά κάθε τόσο ρίχνουμε ζεστό νερό στις τρύπες του σιφωνιού για να μαλακώνουν και να καθαρίζουν τα υπολείμματα από τα τοιχώματα των σωλήνων. Προσοχή αν ο νεροχύτης μας είναι πλαστικός, σε αυτή τη περίπτωση ρίχνουμε σιγά και εύστοχα στις τρύπες του σιφωνιού το νερό. Δεν θέλουμε να αλλοιώσουμε ή κάνουμε κάποια ζημιά. Παρατηρούμε γενικά τον ήχο στις σωληνώσεις κατά την απορρόφηση του νερού καθώς και αν γίνεται καλή αποστράγγιση.

Πως να επιτύχετε μόνοι σας την απόφραξη του νεροχύτη

Παρακάτω θα δούμε πως να ξεβουλώσετε μόνοι σας τον νεροχύτη με οικολογικούς και φυσικούς τρόπους και με προϊόντα που έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Τα υλικά που χρειάζονται είναι μαγειρική σόδα, ξύδι, αλάτι, απορρυπαντικό πιάτων, σύρμα, βεντούζα και ζεστό νερό. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τα βήματα αναλυτικά.

Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας η απόφραξη του νεροχύτη μπορεί να γίνει μια απλή υπόθεση, χωρίς κόπο. Το πιο σημαντικό είναι πως θα αποφύγετε τη χρήση χημικών σκευασμάτων. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί τα χημικά είναι πρωτίστως αντί οικολογικά, μπορεί να καταστρέψουν τις σωληνώσεις, και να φθείρουν τον νεροχύτη σας. Αν καμία από αυτές τις μεθόδους δεν σας δώσουν την επιθυμητή λύση σημαίνει πως το πρόβλημα είναι πιο βαθύ και χρειαζόσαστε εξειδικευμένο εξοπλισμό. Σε αυτή τη περίπτωση μπορείτε να καλέσετε την εταιρεία Αποφράξεις Πειραιάς και το ζήτημα σας θα τακτοποιηθεί μέσα σε λίγα λεπτά.

ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ
ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Το ξεβούλωμα του νεροχύτη με σόδα και ξύδι είναι ένας άμεσος τρόπος να επιλύσετε το πρόβλημα ανέξοδα και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Γεμίζουμε 1/2 φλιτζάνι με μαγειρική σόδα και το αδειάζουμε στο σιφώνι. Δέκα λεπτά μετά αδειάζουμε προσεκτικά 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι στις τρύπες της αποχέτευσης και καλύπτουμε το σιφώνι με ένα πανάκι. Περιμένουμε 15-20 λεπτά να ενεργήσει το μείγμα μας. Θα δούμε ότι θα αρχίσει να αφρίζει κάτι που σημαίνει πως οι διαβρωτικές του ικανότητες έχουν ενεργοποιηθεί. Στο ενδιάμεσο γεμίζουμε τον βραστήρα και ζεσταίνουμε νερό. Βγάζουμε το πανάκι και αδειάζουμε σιγά σιγά το νερό στο στόμιο του νεροχύτη. Τα υπολείμματα από λίπη και τροφές που έχουν κολλήσει στα τοιχώματα των σωληνώσεων έχουν ήδη μαλακώσει από το μείγμα σόδας και ξυδιού και με το ζεστό νερό καθαρίζονται. Αν εντοπίσετε δυσάρεστες μυρωδιές ρίξτε 1/3 του φλυτζανιού χυμό λεμονιού και είσαστε έτοιμοι

Το ξεβούλωμα του νεροχύτη της κουζίνας με σόδα και αλάτι ενδείκνυται για τις πιο βαριές περιπτώσεις βουλώματος. Το αλάτι έχει πολλές χρήσεις και σε αυτή τη περίπτωση είναι πολύτιμο. Αδειάστε 1/2 φλιτζάνι στο σιφώνι και αφήστε τη για 10 λεπτά. Έπειτα αδειάστε μέσα στο στόμιο της αποχέτευσης 4 κουταλιές της σούπας αλάτι και αφήστε το για τουλάχιστον μισή ώρα. Μετά γεμίστε τον βραστήρα για να ζεστάνετε νερό και ρίξτε το προσεκτικά στις τρύπες του σιφωνιού. Με αυτό τον τρόπο θα καθαρίσουν τα τοιχώματα των σωλήνων και θα γυαλίσει και ο νεροχύτης σας.

Υπάρχει ένα πολύ εύκολος τρόπος να ξεμπλοκάρετε τον νεροχύτη. Χρησιμοποιήστε μια συρμάτινη κρεμάστρα. Ισιώστε το συρμάτινο της κρεμάστρας με μια πένσα και στην άκρη λυγίστε το για να σχηματιστεί ένα μικρό άγκιστρο. Περάστε το σύρμα μέσα από τη τρύπα του σιφωνιού και σπρώξτε το μέχρι να βρείτε αντίσταση. Στο σημείο που θα συναντήσετε εμπόδιο προσπαθήστε να το διαλύσετε με μικρές κινήσεις. Στο τέλος αδειάστε προσεκτικά 2 λίτρα ζεστού νερού για να τραβήξουν τα υπολείμματα που έχετε φθείρει με τη κρεμάστρα.

Ένας πολύ απλός τρόπος να επιτύχετε την απόφραξη του νεροχύτη της κουζίνας μόνος σας είναι με τη χρήση βεντούζας. Τοποθετήστε τη βεντούζα έτσι ώστε να καλύψει το στόμιο του σιφωνιού. Ανοίξτε τη βρύση μέχρι η στάθμη του νερού να καλύψει το κεφάλι της βεντούζας. Πιέστε πάνω κάτω τη βεντούζα μέχρι να ακούσετε το νερό να απελευθερώνεται στην αποχέτευση. Επαναλάβετε μέχρι να δείτε πως τα νερά στραγγίζονται φυσιολογικά.

Scroll to Top