ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ, ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ: Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα της αποχέτευσης σας είναι η απόφραξη της μπανιέρας σας. Συμβαίνει πολύ τακτικά σε όλα τα σπίτια να καταλήγετε  με μια βουλωμένη μπανιέρα και ως ένα βαθμό είναι φυσικό. Η χρήση του ντους είναι καθημερινή παρόλα αυτά πρέπει να φροντίζουμε η αποστράγγιση των υδάτων να είναι άρτια γιατί τα προβλήματα που ίσως να προκύψουν μπορεί να είναι σημαντικά.

Στο παρακάτω κείμενο θα δούμε πως δημιουργείται το πρόβλημα, τι να κάνετε μόνοι σας για το ξεβούλωμα της μπανιέρας, ποιο είναι το κόστος και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Η εταιρεία μας μπορεί να ανταπεξέλθει άμεσα σε κάθε αποχετευτικό σας ζήτημα που αφορά αποφράξεις σε πολύ σύντομους χρόνους.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ, ΑΙΤΙΕΣ, ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ.  Οι λόγοι που βουλώνει η μπανιέρα μας οφείλονται κυρίως σε μας και στην χρήση που της κάνουμε. Ας δούμε αναλυτικά ποιοι είναι οι παράγοντες που μας οδηγούν στην απόφραξη της μπανιέρας, ποια προληπτικά μέτρα μπορούμε να εφαρμόζουμε και πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε για την αρτιότητα της λειτουργίας της.

Ο πιο σημαντικός λόγος που βουλώνει η μπανιέρα είναι η συσσώρευση από τρίχες, οργανικές ύλες και κάθε είδους σκουπιδιών που μπορεί να πέσουν στο σιφώνι. Γενικά τα προϊόντα καλλωπισμού, κρέμες καλό είναι να μην καταλήγουν στην αποχέτευση του ντους. Αυτά τα υλικά συνήθως στενεύουν τη δίοδο που τα νερά καταλήγουν στην αποχέτευση κάτι που τείνει να χειροτερεύει αν δεν διαγνωστεί εγκαίρως.

Ένας άλλος λόγος που πολλές φορές τον ”παντρευόμαστε” είναι υδραυλικές παθογένειες στις σωληνώσεις της αποχέτευσης. Αυτό σημαίνει συνήθως τη κακή αρχιτεκτονική του δικτύου που συνεισφέρει στο να φράζουν πιο εύκολα οι σωλήνες. Έτσι η ροή των υδάτων να είναι προβληματική. Οι αμβλείες γωνίες στις σωληνώσεις ή η παλαιότητα του δικτύου είναι επίσης κάτι που μας προκαλεί προβλήματα.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Τα βασικά συμπτώματα που δείχνουν πως χρειάζεστε ξεβούλωμα της μπανιέρας είναι:

  • Η κακή αποστράγγιση των υδάτων, το νερό αργεί να απορροφηθεί και η στάθμη είναι συνεχώς ανεβασμένη.
  • Παρατηρείτε υγρασία στον τοίχο που είναι κοντά στο ντους ή στο ταβάνι του κάτω ορόφου. Αυτό συμβαίνει όταν οι σωλήνες της αποχέτευσης είναι εσωτερικοί και η ροή του νερού είναι προβληματική προκαλώντας υγρασία.

Η καλύτερη προσέγγιση για να μην αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα είναι η πρόληψη. Εκτός από το να προσέχουμε τι πετάμε στο στη μπανιέρα καλό  είναι να βάζουμε ένα προστατευτικό φίλτρο στο σιφώνι.

Λύσεις για την απόφραξη της μπανιέρας σας

Υπάρχουν κάποιες σπιτικές λύσεις για να επιτύχετε μόνοι σας την απόφραξη της μπανιέρας με υλικά που έχετε στο σπίτι σας. Οι λύσεις αυτές είναι οικολογικές και απαιτούν πολύ λίγο χρόνο. Μπορείτε να τις εφαρμόζετε και προληπτικά, περιοδικά για να είστε σίγουροι πως δεν θα έχετε πρόβλημα στο μέλλον. Σίγουρα σε αυτές τις μεθόδους που θα σας δείξουμε δεν σας προτείνουμε τη χρήση χημικών. Τα χημικά σκευάσματα του εμπορίου είναι αντί οικολογικά, και πολύ βλαβερά για το αποχετευτικό δίκτυο σας. Μπορούν να διαβρώσουν και ”τραυματίσουν” τις σωληνώσεις σας και μετά οι διαρροές να σας προκαλέσουν πιο σημαντικά προβλήματα.

ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ
5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Αν δεν σας δώσουν λύσεις οι παρακάτω μέθοδοι ίσως είναι καλύτερα να καλέσετε επαγγελματίες τεχνικούς της εταιρείας Αποφράξεις Πειραιάς να επιλύσουν το πρόβλημα σας. Με την χρήση ηλεκτροκίνητων περιστροφικών μηχανημάτων μπορούμε να ξεβουλώσουμε την μπανιέρα σας σε λίγα μόλις λεπτά.

Το ξεβούλωμα της μπανιέρας με σόδα και αλάτι είναι μια πολύ εύκολη μέθοδος να λύσετε το πρόβλημα σε λίγα μόλις λεπτά. Αδειάστε ένα φλυτζάνι σόδα στο σιφώνι της μπανιέρας. Πέντε λεπτά μετά αδειάστε ένα φλιτζάνι ξύδι. Θα δείτε πως το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει. Αυτό σημαίνει πως οι ήπιες διαβρωτικές του ιδιότητες ενεργοποιούνται. Τοποθετήστε ένα πανάκι να καλύψει το στόμιο του σιφωνιού της μπανιέρας και περιμένετε για 15-20 λεπτά. Στο τέλος αδειάστε 2-3 λίτρα ζεστό νερό για να παρασύρει τα υπολείμματα που έχουν κολλήσει στην αποχέτευση του ντους.

Ίσως η πιο συνηθισμένη, μέθοδος που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι η απόφραξη μπανιέρας με βεντούζα. Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική όταν ο λόγος που έχει βουλώσει η μπανιέρα είναι επιφανειακός. Τοποθετήστε τη βεντούζα έτσι ώστε να καλύψει εντελώς το σιφώνι. Αφήστε το νερό να τρέξει ώσπου η στάθμη να είναι πιο ψηλά από την στόμιο της βεντούζας για να δημιουργηθεί κενό αέρος. Κουνήστε πάνω κάτω την βεντούζα μέχρι να ακούσετε πως το νερό απελευθερώνεται στις σωληνώσεις και η ροή ξαναγίνεται φυσιολογική.

Χρησιμοποιήστε μια συρμάτινη κρεμάστρα ή ένα σύρμα. Ισιώστε το σύρμα και στραβώστε την άκρη έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα άγκιστρο (γάντζος). Περάστε προσεκτικά το συρμάτινο της κρεμάστρας που ισιώσατε από τις τη τρύπα του σιφωνιού και τραβήξτε τα σκουπιδάκια ή τρίχες που θα βρείτε. Στο τέλος αδειάστε ζεστό νερό για τα σημεία που ξεκολλήσατε από τα τοιχώματα του σωλήνα αλλά δεν τραβήξατε πάνω. Σε 10 λεπτά έχετε τελειώσει με το ξεβούλωμα της μπανιέρας.

Η απόφραξη της μπανιέρας μπορεί να επιτευχθεί πολύ εύκολα αν αδειάσετε μισό φλιτζάνι αλάτι στο σιφώνι. Έπειτα από λίγο αδειάστε ένα φλιτζάνι ξύδι και καλύψτε το στόμιο με ένα πανάκι. 30 λεπτά μετά βγάλτε το πανάκι και ρίξτε 2-3 λίτρα βραστό νερό. Καλό είναι να φοράτε προστατευτικά γάντια. Αν δεν είστε απόλυτα  ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα στο βαθμό που θέλετε μπορείτε να το επαναλάβετε. Αν αναδύονται δυσάρεστες οσμές μπορείτε να αδειάσετε μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού. Αυτή η μέθοδος απόφραξης ενδείκνυται για τα πιο επίμονα βουλώματα.

Αδειάστε μισό φλιτζάνι οξυζενέ στην αποχέτευση της μπανιέρας. Μετά από λίγα λεπτά αδειάστε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι και δώστε 15-20λεπτά χρόνο στο μείγμα για να ενεργοποιηθούν οι διαβρωτικές του ικανότητες. Ο συνδυασμός των δυο αυτών υλικών θα μαλακώσει τις οργανικές και ανόργανες ύλες στις οποίες κολλούν τρίχες και διάφορα σκουπίδια. Στο τέλος αδειάστε άφθονο ζεστό νερό να παρασύρει τα λύματα στην αποχέτευση και σιγουρευτείτε πως η ροή των υδάτων είναι ιδανική.

Scroll to Top