ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ, ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ: Η απόφραξη της λεκάνης είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη τουαλέτα μας. Η λεκάνη της τουαλέτας πρέπει πάντα να δουλεύει ομαλά και να αποβάλει άρτια τα οργανικά λύματα στην αποχέτευση μας. Αν αντιμετωπίσουμε κάποιο θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και οι λόγοι είναι προφανείς

. Σε αυτή τη σελίδα θα εξετάσουμε γιατί έχετε συχνά βουλωμένη λεκάνη, ποιες είναι οι ενδείξεις, τι πρέπει να προσέχουμε, πως μπορούμε μόνοι μας να δώσουμε λύση στο πρόβλημα και πότε να καλέσουμε επαγγελματίες για αποφράξεις.

ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ: Η βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας δεν προκύπτει από τη μια μέρα στην άλλη. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που καθορίζουν αν θα χρειαστείτε την απόφραξη της λεκάνης κάποια στιγμή ή όχι. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί.

Ο βασικότερος λόγος είναι η συσσώρευση σκουπιδιών στις σωλήνες της αποχέτευσής. Συνήθως είναι χαρτί τουαλέτας, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις άλλων αντικειμένων. Πάνες, σερβιέτες, τσιρότα, χαρτομάντηλα, τσίχλες, αποτσίγαρα είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Με τον καιρό δημιουργούν φραγή στο δίκτυο το οποίο με τον καιρό γίνεται όλο και χειρότερο.

Ένας άλλος λόγος που είναι συχνά βουλωμένη η λεκάνη είναι η κακή σχεδίαση του δικτύου της τουαλέτας. Αυτό πολλές φορές συμβαίνει γιατί το μπάνιο σας είναι πολύ μικρό και οι σωλήνες ασφυκτιούν. Το αποτέλεσμα είναι σωληνώσεις που σχηματίζουν απότομες γωνίες και προβληματική ροή των λυμάτων.

Ο τελευταίος σημαντικός λόγος που χρειάζεστε ξεβούλωμα της αποχέτευσης της λεκάνης είναι ένα πρόβλημα στο κεντρικό δίκτυο της αποχέτευσης. Το κεντρικό δίκτυο είναι παλιό και έχει πολλές παθογένειες. Το πρόβλημα δημιουργείται σε περίπτωση βροχής ή πλημμύρας. Κάποιος αγωγός από της δική σας αποχέτευσης που ενώνεται με την κεντρική μπορεί να φράξει από λάσπες ή κλαδιά.

Ξεβούλωμα λεκάνης, ενδείξεις, τρόποι και πληροφορίες

Σε αυτή την ενότητα θα δούμε ποιες είναι οι αιτίες, οδηγίες για να το κάνετε μόνοι σας και χρήσιμες πληροφορίες.

Βουλωμένη λεκάνη - Συμπτώματα
Βουλωμένη λεκάνη – Συμπτώματα

Μια ένδειξη πως χρειάζεστε το ξεβούλωμα της λεκάνης είναι αρχικά όταν βλέπετε τη στάθμη του νερού να είναι υψηλή ή να μην είναι σταθερή. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην απελευθέρωση του νερού και των λυμάτων.

Μια άλλη ένδειξη είναι όταν ξαφνικά βλέπετε πως τα οργανικά λύματα δεν απορροφούνται εύκολα στην αποχέτευση και χρειάζεται να τραβήξετε πολλές φορές το καζανάκι. Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να έχετε βουλωμένη λεκάνη από κόπρανα.

Τέλος αν παρατηρείτε δυσάρεστες οσμές να έρχονται από τη λεκάνη σας σας είναι άλλο ένα σημάδι πως κάποιο πρόβλημα φραγής υπάρχει στις σωληνώσεις.

Κάντε μόνοι σας την απόφραξη της λεκάνης

Παρακάτω θα δούμε πως να κάνετε την απόφραξη της λεκάνης της τουαλέτας με φυσικούς τρόπους, με υλικά οικολογικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Δεν θα σας προτείνουμε το ξεβούλωμα της λεκάνης με τουμποφλό και γενικότερα με προϊόντα τέτοιου τύπου. Τα χημικά αυτά σκευάσματα είναι πολύ ισχυρά και μπορεί με τον καιρό να φθείρουν τις σωληνώσεις της αποχέτευσης σας.

Αν δοκιμάσετε τους παρακάτω τρόπους και δεν βρείτε κάποια λύση καλέστε τους επαγγελματίες της εταιρείας Αποφράξεις Πειραιάς. Μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της αποχέτευσης σας σε ελάχιστο χρόνο με χρήση κατάλληλου σύγχρονου εξοπλισμού. Άμεσα με τη χρήση ηλεκτρικού περιστροφικού μηχανήματος αλλά και με τη βοήθεια κάμερας διάγνωσης κινούμαστε σωστά και λύνουμε το πρόβλημα. Ας δούμε λοιπόν μεθόδους για να επαναφέρετε τη ροή της αποχέτευσης της τουαλέτας σε λίγα λεπτά.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΕ ΒΕΝΤΟΥΖΑ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΕ ΒΕΝΤΟΥΖΑ

Ίσως η πιο απλή μέθοδος για το ξεβούλωμα της λεκάνης είναι με τη χρήση ζεστού νερού. Κλείστε την παροχή του νερού της λεκάνης. Ζεστάνετε στον βραστήρα ή σε ένα κατσαρολάκι 2-3 λίτρα νερό και αδειάστε το στη λεκάνη. Αν το πρόβλημα φραγής δεν είναι πολύ έντονο θα δείτε πως η αποστράγγισή των υδάτων θα επανέλθει αμέσως.

Ο πιο γνωστός τρόπος να δοκιμάσετε να ξεβουλώσετε τη λεκάνη της τουαλέτας είναι με τη βοήθεια της βεντούζας. Η βεντούζα πιέζει με  συμπιεσμένο αέρα ότι μπλοκάρει τις σωλήνες προς την αποχέτευση. Επαναλάβετε πιέζοντας μερικές φορές μέχρι να ακούσετε το νερό να ρέει ξανά στην αποχέτευση. Μετά το τέλος της εφαρμογής απολυμάνετε καλά τη βεντούζα

Αδειάστε 2-3 λίτρα κόκα κόλα στη λεκάνη και δώστε της περίπου δύο ώρες χρόνο χωρίς να τραβήξετε το καζανάκι. Η κόκα κόλα περιέχει φωσφορικό οξύ το οποίο έχει διαβρωτικές ικανότητες. Δεν είναι τυχαίο οι φθορές που κάνει στο σμάλτο των δοντιών μας. Μετά από δύο ώρες αδειάστε  2 περίπου λίτρα ζεστό νερό και δείτε αν η ομαλή λειτουργία της αποχέτευσης έχει επανέλθει. Μπορείτε να το επαναλάβετε και δεύτερη φορά αν τα αποτελέσματα δεν είναι 100% επιτυχή.

Ισιώστε το συρμάτινο μιας κρεμάστρας και στραβώστε την άκρη της έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας γάντζος. Προωθήστε το σύρμα στη λεκάνη και προσπαθήστε να ”ξηλώσετε” ότι εμπόδιο βρείτε στα τοιχώματα της αποχέτευσης. Οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές για να μην κάνετε ζημιά στους σωλήνες. Έπειτα αδειάστε ζεστό νερό για να παρασύρει τα υπολείμματα που έχετε ήδη αποκολλήσει.

Αδειάστε μισή κούπα απορρυπαντικό πιάτων στη λεκάνη της τουαλέτας και περιμένετε για 15-20 λεπτά. Το απορρυπαντικό πιάτων μαλακώνει τις οργανικές και ανόργανές ύλες στα τοιχώματα της αποχέτευσης. Ρίξτε 3 λίτρα καυτού νερού για να διαλύσει και να τραβήξει τα λύματα που στενεύουν τη σωλήνα της αποχέτευσης.

Scroll to Top