ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ – 210 400 5111

Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ είναι μια από τις σημαντικές υπηρεσίες που παρέχουμε. Στόχος μας πάντα είναι η τέλεια λειτουργία του δικτύου σας. Είμαστε άμεσα διαθέσιμοι είτε για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είτε για να κανονιστεί ένας προγραμματισμένος καθαρισμός της αποχέτευσης. Μπορείτε να μας καλέσετε για μια ενημέρωση ή για να κλείσετε ένα ραντεβού στο 210 400 5111.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Οι πιο σημαντικές μέθοδοι που διενεργείται ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ είναι τρείς:

Η πρώτη μέθοδος είναι ο καθαρισμός της αποχέτευσης με την χρήση ισχυρών μηχανημάτων υδροβολής. Η ρίψη νερού με ισχυρή πίεση καθαρίζει και τα πιο δύσκολα μπλοκαρισμένα σημεία στις σωληνώσεις και διασπάει μπάζα, χώμα και κάθε είδους λύματα. Τα τοιχώματα των σωληνώσεων καθαρίζουν και η ροή του νερού είναι άρτια ξανά. Μπορούμε να καθαρίσουμε τις υδρορροές καθώς είναι ένα από τα ισχυρότερα διαθέσιμα εργαλεία των αποχετευτικών εγκαταστάσεων. Η υδροβολή έχει την ικανότητα να ανοίγει ακόμη και τα πιο επίμονα μπλοκαρίσματα. Ταυτόχρονα καθαρίζει ολόκληρη τη διάμετρο του σωλήνα. Ένας επαγγελματικός καθαρισμός με υδροβολή χρησιμοποιείται επίσης για να απομακρύνει τις ρίζες και τη συσσώρευση του λίπους, της λάσπης και άλλων υλικών που μαζεύονται στα τοιχώματα των σωλήνων των αποχετεύσεων σας. Αυτός ο τρόπος προσέγγισης χρησιμοποιείται συνήθως και σε περιπτώσεις όπως ο καθαρισμός φρεατίου.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Η δεύτερη μέθοδος είναι ο καθαρισμός της αποχέτευσης με τη χρήση ηλεκτροκίνητου περιστροφικού μηχανήματος. Το μηχάνημα αυτό στην ουσία περιλαμβάνει ένα μεταλλικό σπειροειδές καλώδιο που μπαίνει μέσα στις σωληνώσεις. Είναι συνδεδεμένο με ένα στρόφαλο, καθώς περιστρέφεται με τη δύναμη του μηχανήματος και με την κατάλληλη χρήση του τεχνικού καθαρίζει τα τοιχώματα του αγωγού από λίπη, πουρί και οτιδήποτε μπλοκάρει την ροή των υδάτων. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για πιο ευαίσθητα και ταλαιπωρημένα δίκτυα που η δύναμη της υδροβολής μπορεί να ”τραυματίσει”.

Ο καθαρισμός αποχέτευσης από ρίζες δέντρων είναι η τελευταία μέθοδος που χρησιμοποιούμε. Αφορά περιπτώσεις που οι ρίζες δέντρων προκαλούν βλάβες υπογείως στο δίκτυο σας. Εμείς τις εντοπίζουμε και τις κόβουμε με ειδικά ριζοκοπτικά μηχανήματα πριν μεγαλώσουν και σας προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά που θα σας κοστίσει πολλά χρήματα να την επισκευάσετε.

ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Ο τακτικός ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ είναι ένα τέλειο προληπτικό μέσο για να μην αντιμετωπίσετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα με την αποχέτευση σας ποτέ. Πολλές φορές περιμένουμε να μας χτυπήσει η ζημιά τη πόρτα. Όλοι γνωρίζουμε πως οι σωληνώσεις του δικτύου μας επιβαρύνονται καθημερινά από οργανικά λύματα, λίπη, τρίχες, πουρί και κάθε είδους σκουπίδια. Οι αποχετεύσεις και γενικά όλες οι σωληνώσεις είναι επιρρεπείς σε μπλοκαρίσματα ή μειωμένη ροή λόγω ηλικίας, λάσπης, λιπών, διάφορων ξένων αντικείμενων, ρίζες δέντρων, δομικά ελαττώματα και υλικά. Σας δίνουμε λύσεις σε περιπτώσεις απλού μπλοκαρίσματος της αποχέτευσης ή σε οποιοδήποτε σύνθετο και βαθύ για να επέμβουμε πρόβλημα. Θα το λύσουμε εγκαίρως πριν γιγαντωθεί και μαζί με αυτό και το κόστος επισκευής.

Αναλαμβάνουμε κάθε είδους καθαρισμό αποχετευτικών δικτύων όπως:

  • Καθαρισμός σιφωνιού αποχέτευσης
  • Καθαρισμός φρεατίων 
  • Καθαρισμός σιφωνιού μπάνιου
  • Καθαρισμός σιφωνιού νεροχύτη
  • Καθαρισμός σιφωνιού δαπέδου
  • Καθαρισμός λεκάνης τουαλέτας
  • Καθαρισμός υδρορροών της αποχέτευσης
Καθαρισμός σιφωνιού της αποχέτευσης
Καθαρισμός σιφωνιού της αποχέτευσης

Ασφαλής επαγγελματικός καθαρισμός της αποχέτευσης

Ο επαγγελματικός καθαρισμός της αποχέτευσης είναι η πιο ασφαλής λύση όταν αντιμετωπίζεται κάποιο πρόβλημα. Όταν προσπαθούμε να λύσουμε κάποιο θέμα προβληματική ροής του νερού ή έντονων οσμών από την αποχέτευση μόνοι μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν. Πολλές φορές χρησιμοποιούμε ισχυρά χημικά σκευάσματα του εμπορίου που μπορεί όμως να βλάψουν τις σωληνώσεις μας. Αυτά τα σκευάσματα μπορεί να φθείρουν με το καιρό τους αγωγούς, να προκαλέσουν διαρροή και μετά να χρειάζονται επειγόντως επισκευή. Το κόστος σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να γίνει πολύ μεγάλο.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι πως αν το πρόβλημα σας βρίσκεται βαθιά στις σωλήνες της αποχέτευσης είναι δύσκολο με απλά μέσα να το εντοπίσετε και να αντιμετωπιστεί. Οι επαγγελματικοί καθαρισμοί αποχετεύσεων γίνονται με αποτελεσματικά διαγνωστικά μέσα και εργαλεία και μπορούν να δώσουν λύσεις ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Έχοντας τη δυνατότητα να καλύψουμε τις ανάγκες πολλών μεγεθών σωλήνων, διασφαλίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά πιο γρήγορα και με ακρίβεια και να μειώσουμε τα προβλήματα αποχέτευσης στο ελάχιστο στο σπίτι ή την επιχείρησή σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας και θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας εντός λίγων λεπτών.

Χρήσιμες συμβουλές για να καθαρίσετε την αποχέτευση σας

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν κάποιες ”σπιτικές” μέθοδοι να δοκιμάσετε να δώσετε μόνοι σας τη λύση. Παρακάτω θα σας αναφέρουμε μερικές από αυτές. Οι προτάσεις αυτές είναι οικολογικές, με υλικά που έχετε όλοι σας στο σπίτι. Αν και αυτές δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ίσως πρέπει να καλέσετε κάποιον επαγγελματία. Η εταιρεία Αποφράξεις Πειραιάς κατέχει όλα τα μέσα που χρειάζεστε στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Ο καθαρισμός του σιφωνιού της αποχέτευσης με σόδα είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Πρώτα ρίχνουμε μια κουταλιά μαγειρική σόδα στο σιφώνι της αποχέτευσης. Το αφήνουμε να δράσει για 1 με 2 λεπτά. Μετά γεμίζουμε μια κούπα με λευκό ξύδι και την αδειάζουμε σιγά σιγά στο σιφώνι. Θα δούμε πως το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει. Αυτό σημαίνει πως  αρχίζει να αλλοιώνει τα λίπη και τα υπολείμματα που μας δημιουργούν πρόβλημα. Μόλις αρχίζουμε να έχουμε οσμές από την αποχέτευση κάτι που συμβαίνει συνήθως μετά από 30 λεπτά περίπου, ρίχνουμε 2 με 3 λίτρα ζεστό νερό. Το νερό θα παρασύρει όλα τα υπολείμματα που έχουν μαλακώσει και το σιφώνι και οι σωλήνες θα καθαρίσουν.

Ο καθαρισμός της λεκάνης της τουαλέτας σας με Coca Cola είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να δοκιμάσετε. Τα προϊόντα Cola εκτός από το να κάνουν ζημιά στο σμάλτο των δοντιών μας έχουν και άλλες πιο χρήσιμες ιδιότητες. Επειδή εμπεριέχουν φωσφορικό οξύ μπορούν να μαλακώσουν τα λίπη και τα υπολείμματα  από τη λεκάνη και  τις σωλήνες της αποχέτευσης. Το μόνο που χρειάζεστε είναι 2 λίτρα Coca Cola. Καλό είναι να είναι εκτός ψυγείου και να μην είναι παγωμένα. Αδειάστε την στη λεκάνη και αφήστε την να δράσει μια με 2 ώρες. Μετά ρίξτε ζεστό νερό να τραβήξει τα υπολείμματα και είσαστε έτοιμοι.

Όταν αναδύονται δυσάρεστες οσμές μέσα από τα σιφόνια, σημαίνει ότι κάπου μέσα στους σωλήνες υπάρχουν υλικά τα οποία έχουν συσσωρευτεί και σαπίζουν. Αρχικά λοιπόν θα πρέπει να τα απομακρύνουμε. Μπορείτε να κάνετε κάτι που είναι πολύ εύκολο και αποτελεσματικό. Αδειάστε ½ ποτήρι υγρό απορρυπαντικό πιάτων σε κάθε σιφόνι. Αφήστε τα έτσι ολόκληρο το βράδυ χωρίς να κάνετε χρήση καμίας βρύσης. Το επόμενο πρωί ρίξτε στα σιφόνια από μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Έχουμε δει ότι αυτό το κόλπο λειτουργεί αρκετές φορές καθώς τα σιφόνια καθαρίζονται από τα εγκλωβισμένα υλικά. Για να ολοκληρώσετε και να αποτελέσουν παρελθόν οι δυσάρεστες μυρωδιές αδειάστε από 1 κούπα χυμό λεμονιού διαδοχικά με 1 κούπα ζεστού νερού σε κάθε σιφόνι. Το ισχυρό άρωμα του λεμονιού θα χαρίσει στα σιφόνια σας μια μυρωδιά καθαριότητας και φρεσκάδας.

 

Scroll to Top